Kedves Olvasónk!

Tekintettel a hatályos jogszabályokra,
ezt a cikket teljes terjedelmében csak egészségügyi szakemberek érhetik el.

Ha Ön egészségügyi szakember az „Egészségügyi szakember vagyok” gombra kattinthat és a tartalom az ÖN számára elérhető lesz. Amennyiben Ön nem egészségügyi szakember, kattintson a „Nem vagyok egészségügyi szakember” gombra és ez a tartalom az Ön számára nem lesz elérhető.

Érdeklődő betegek számára
javasoljuk a protexin.hu tanulmányozását.

A pre- és probiotikumot tartalmazó készítmények erősíthetik az újszülött immunrendszerét

A Journal of Parenteral and Enteral Nutrition 2012 januári számában megjelent két vizsgálatban a probiotikumok és a prebiotikumok hatását vizsgálták újszülöttekben.

Az első vizsgálat eredményei szerint a prebiotikumok hatására a probiotikus baktériumok száma jelentősen megnövekedett (Holscher et al., 2012).

A második vizsgálat során azt találták, hogy a probiotikus baktériumok gyorsan kolonizálták az újszülött bélrendszerét és az immunfunkciók jelentős, előnyös erősödését váltották ki (Holscher et al., 2012b).

A két vizsgálat eredményei azt a korábban ismert összefüggést támasztják alá, hogy a probiotikumok és a prebiotikumok együtttes alkalmazása jelentős előnyt jelent már az újszülöttek esetében is.

A két vizsgálat részleteiről itt olvashatnak bővebben:
www.nutraingredients.com >>

Felhasznált irodalom

  • Nathan Gray: Pre and probiotics in formula could boost infant immunity, 06-Mar-2012, https://www.nutraingredients-usa.com/Research/Pre-and-probiotics-in-formula-could-boost-infant-immunity/
  • Holscher, H.D., Czerkies, L.A., Cekola, P., Litov, R., Benbow, M., Santema, S., Alexander, D.D., Perez, V., Sun, S., Saavedra, J.M., Tappenden, K.A., 2012b. Bifidobacterium lactis Bb12 Enhances Intestinal Antibody Response in Formula-Fed Infants A Randomized, Double-Blind, Controlled Trial. JPEN J Parenter Enteral Nutr 36, 106S?117S. doi:10.1177/0148607111430817

Küldjünk értesítést a legújabb
szakmai kutatásokról?

Kérdése, javaslata van?

Dr. Székely György (Fővárosi Önkormányzat Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházai, I. Belgyógyászati és Gasztroenterológiai Osztály, osztályvezető főorvos) válaszol Olvasóink kérdéseire. Írjon nekünk »

 
 

 

Protexin