Kedves Olvasónk!

Tekintettel a hatályos jogszabályokra,
ezt a cikket teljes terjedelmében csak egészségügyi szakemberek érhetik el.

Ha Ön egészségügyi szakember az „Egészségügyi szakember vagyok” gombra kattinthat és a tartalom az ÖN számára elérhető lesz. Amennyiben Ön nem egészségügyi szakember, kattintson a „Nem vagyok egészségügyi szakember” gombra és ez a tartalom az Ön számára nem lesz elérhető.

Érdeklődő betegek számára
javasoljuk a protexin.hu tanulmányozását.

Bakteroterápia lehetősége az urológiában

2016. FEBRUÁR 9.
Dr. Wacha Judit
Semmelweis Egyetem ÁOK, I. sz. Sebészeti Klinika, Budapest
#bélflóra #urogenitális flóra #Bifidobacterium #Dysbacteriosis #vesekő

Megosztás a FacebookonMegosztás a Google+ rendszerébenMegosztás a Tumblr-en

A bélbaktériumok anyagcseréjük során befolyásolják a vesebetegségek progresszióját, hatnak a vesekőképződésre, a húgyivarszervi daganatok előfordulására. egészen a közelmúltig kevés figyelem irányult a bél és az urogenitális flóra egyensúlyának jelentőségére.

A tanulmány letölthető:

Dr. Wacha Judit:
Bakteroterápia lehetősége az urológiában
Kattintson ide a tanulmány elolvasásához »


A baktérium szó hallatán lázas betegségek sora jelenik meg a szemünk előtt. ritkán gondolunk arra, hogy a velünk szimbiózisban élő jótékony baktériumok nélkülözhetetlenek egészségünk megőrzésében. szervezetünk védelmét szolgálja a normál bőr, száj, légúti, bél és urogenitális flóra. A normál hüvelyflóra hiánya hajlamosít a krónikusan recidiváló húgyivarszervi fertőzésekre, terhesség alatt megnöveli a koraszülés, a magzati halálozás, valamint a szülési és gyermekágyi szövődmények kockázatát. A bélbaktériumok anyagcseréjük során befolyásolják a vesebetegségek progresszióját, hatnak a vesekőképződésre, a húgyivarszervi daganatok előfordulására. egészen a közelmúltig kevés figyelem irányult a bél és az urogenitális flóra egyensúlyának jelentőségére. Az irodalmi áttekintés a mikroflóra diszbiózisából eredő megbetegedéseket és a dysbiosis probiotikumokkal történő rendezési lehetőségeit tárgyalja urológiai kórképekben klinikai vizsgálatok eredményei alapján.

Küldjünk értesítést a legújabb
szakmai kutatásokról?

Kérdése, javaslata van?

Dr. Székely György (Fővárosi Önkormányzat Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházai, I. Belgyógyászati és Gasztroenterológiai Osztály, osztályvezető főorvos) válaszol Olvasóink kérdéseire. Írjon nekünk »

 
 
 

 

Protexin