Kedves Olvasónk!

Tekintettel a hatályos jogszabályokra, ezt a cikket teljes terjedelmében csak egészségügyi szakemberek érhetik el.

Ha Ön egészségügyi szakember akkor az „Egészségügyi szakember vagyok” gombra kattintva az Ön számára elérhető lesz a tartalom.
Amennyiben Ön nem egészségügyi szakember, kattintson a „Nem vagyok egészségügyi szakember” gombra, és ez a tartalom az Ön számára nem lesz elérhető.

Érdeklődők számára javasoljuk a protexin.hu tanulmányozását.

Prebiotikumok, prebiotikumok, szinbiotikumok (klinikai vizsgálatok)

2013. szeptember 24.

Prebiotikumok, prebiotikumok, szinbiotikumok (klinikai vizsgálatok)Az utóbbi 2-3 évtized táplálkozástudományi kutatásainak előterében az egészségre káros, illetve fogyasztásra alkalmas termékeken kívül olyan élelmiszerek és táplálék-kiegészítők is az érdeklődés középpontjába kerültek, amelyek az egészségmegőrzésben, bizonyos betegségek megelőzésében és gyógyításában speciális hatással rendelkeznek. Ezen étrend-kiegészítők csoportjába sorolhatók a pre-, pro- és szinbiotikumok is.

A következő cikk szerzői (Wacha Judit, Szijártó Attila, Kupcsulik Péter) áttekintik a fenti táplálék-kiegészítőkkel foglalkozó szakirodalmat, valamint a gyógyításban való felhasználásuk lehetőségeit.

 

A tanulmány letölthető

Prebiotikumok, prebiotikumok, szinbiotikumok (klinikai vizsgálatok) Wacha Judit dr., Szijártó Attila dr., Kupcsulik Péter dr.
PREBIOTIKUMOK, PROBIOTIKUMOK, SZINBIOTIKUMOK – IRODALMI ÁTTEKINTÉS KONTROLLÁLT KLINIKAI VIZSGÁLATOK ELEMZÉSEI ALAPJÁN

Kattintson ide a tanulmány elolvasásához »

Az utóbbi 2 – 3 évtized táplálkozástudományi kutatásainak előterében az egészségre káros, illetve fogyasztásra alkalmas termékeken kívül olyan élelmiszerek és táplálék-kiegészítők is az érdeklődés középpontjába kerültek, amelyek az egészségmegőrzésben, bizonyos betegségek megelőzésében és gyógyításában speciális hatással rendelkeznek. Ezen ún. "funkcionális élelmiszerek" csoportjába sorolhatók többek között a pre-, pro- és szinbiotikumok is. A szerzők áttekintik a fenti táplálék-kiegészítőkkel foglalkozó szakirodalmat, valamint a gyógyításban való felhasználásuk lehetőségeit.

Szerző:
Dr. Wacha Judit / Dr. Szijártó Attila / Dr. Kupcsulik Péter