Kedves Olvasónk!

Tekintettel a hatályos jogszabályokra,
ezt a cikket teljes terjedelmében csak egészségügyi szakemberek érhetik el.

Ha Ön egészségügyi szakember az „Egészségügyi szakember vagyok” gombra kattinthat és a tartalom az ÖN számára elérhető lesz. Amennyiben Ön nem egészségügyi szakember, kattintson a „Nem vagyok egészségügyi szakember” gombra és ez a tartalom az Ön számára nem lesz elérhető.

Érdeklődő betegek számára
javasoljuk a protexin.hu tanulmányozását.

Prebiotikumok, prebiotikumok, szinbiotikumok
(klinikai vizsgálatok)

Az utóbbi 2-3 évtized táplálkozástudományi kutatásainak előterében az egészségre káros, illetve fogyasztásra alkalmas termékeken kívül olyan élelmiszerek és táplálék-kiegészítők is az érdeklődés középpontjába kerültek, amelyek az egészségmegőrzésben, bizonyos betegségek megelőzésében és gyógyításában speciális hatással rendelkeznek. Ezen étrend-kiegészítők csoportjába sorolhatók a pre-, pro- és szinbiotikumok is.

A következő cikk szerzői (Wacha Judit, Szijártó Attila, Kupcsulik Péter) áttekintik a fenti táplálék-kiegészítőkkel foglalkozó szakirodalmat, valamint a gyógyításban való felhasználásuk lehetőségeit.

 

A tanulmány letölthető

Wacha Judit dr., Szijártó Attila dr., Kupcsulik Péter dr.
PREBIOTIKUMOK, PROBIOTIKUMOK, SZINBIOTIKUMOK – IRODALMI ÁTTEKINTÉS KONTROLLÁLT KLINIKAI VIZSGÁLATOK ELEMZÉSEI ALAPJÁN

Kattintson ide a tanulmány elolvasásához »

Az utóbbi 2 – 3 évtized táplálkozástudományi kutatásainak előterében az egészségre káros, illetve fogyasztásra alkalmas termékeken kívül olyan élelmiszerek és táplálék-kiegészítők is az érdeklődés középpontjába kerültek, amelyek az egészségmegőrzésben, bizonyos betegségek megelőzésében és gyógyításában speciális hatással rendelkeznek. Ezen ún. "funkcionális élelmiszerek" csoportjába sorolhatók többek között a pre-, pro- és szinbiotikumok is. A szerzők áttekintik a fenti táplálék-kiegészítőkkel foglalkozó szakirodalmat, valamint a gyógyításban való felhasználásuk lehetőségeit.

Küldjünk értesítést a legújabb
szakmai kutatásokról?

Kérdése, javaslata van?

Dr. Székely György (Fővárosi Önkormányzat Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházai, I. Belgyógyászati és Gasztroenterológiai Osztály, osztályvezető főorvos) válaszol Olvasóink kérdéseire. Írjon nekünk »

 

Protexin